Despre noi


Un business iniţiat de Camelia Găurean şi inspirat de un cârlionţat mic pe nume Alessandru, nepoţelul ei, „Cârlionţ" aduce în Bistriţa nu doar o noutate, ci un lucru binevenit în domeniul frizeriei şi coafurii: un salon specializat pentru cei mici. Mulţi părinţi ştiu că tunsul micuţilor poate să fie o epopee pentru ei şi o traumă pentru copii. Cuvinte ca  „tuns" şi „a tăia" sunt un tabu în comunicarea cu cei mici. Aşa că  momentul în care bretonul le vine în ochi reprezintă începutul unui plan elaborat pentru părinţi: cum să-i tundem într-un mod cât mai puţin traumatizant cu putinţă.  La „Cârlionţ", nu au parte doar de tuns... adică aranjatul părului, ci de un întreg arsenal care să facă din acest lucru o experienţă minunată. Alexandra Tătar, care este brand manager la acest salon, este, în primul rând, un fel de „zână bună" pentru copiii care vin aici. Se ocupă cu entuziasm şi însufleţire de meseria ei şi cu siguranţă nu uită nicio năzdrăvănie şi nicio privire dulce de copil. „Aici copiii intră plângând pentru că nu vor să se tundă şi pleacă plângând pentru că nu mai vor să plece", spune ea zâmbind.

Tuns cu surprize

Salonul „Cârlionţ" este structurat pe trei nivele şi este destinat atât celor mici, cât şi părinţilor. Parterul este atracţia principală şi este cel mai frecventat: salonul pentru copii. Copilaşii au aici un spaţiu de joacă cu jucării pentru toate vârstele, unităţi de tuns în formă de maşinuţe şi avioane, pelerine de supereroi. Dar asta nu e tot. Când micuţii vin la salon, întâi fac cunoştinţă cu personalul de aici, şi abia apoi începe aranjatulşi coafatul. „Spaţiul de joacă este un spaţiu de cunoaştere, mai ales pentru cei timizi. Facem cunoştinţă şi abia apoi îi tundem, pentru ca ei să nu fie traumatizaţi. Le oferim consiliere şi grijă", spune Alexandra. Înainte de a pleca, fiecare copilaş primeşte un premiu surpriză: o agrafă, o cordeluţă, o maşinuţă, o insignă cu numele salonului etc. Cei care vin mai des la salon, în special băieţii, ştiu deja cum stă treaba. „Eu vreau să primesc o surpriză de la voi", spun ei încă de la intrare, după cum relatează amuzată Alexandra. Nici ei nu pleacă de la „Cârlionţ" fără să lase ceva amintire pentru oamenii de aici. Panoul intitulat „Micii artişti" găzduieşte o expoziţie a tuturor copiilor care vin la salon şi fac câte un desen vesel şi trăsnit. În curând, salonul va încheia un contract de colaborare cu editura „Gamma", iar copiii şi părinţii vor putea cumpăra de aici cărticelele colorate şi educative ale acestei edituri.

Imaginea familiei tale

Sloganul salonului este „Pentru imaginea familiei tale", aşa că dacă tot şi-au adus copiii la tuns, părinţii pot să profite de ocazie şi să-şi îmbunătăţească look-ul. La nivelul doi se află salonul pentru bărbaţi unde aceştia au parte nu doar de tuns, şi de un adevărat răsfăţ: manichiură, pedichiură, cosmetică, masaj facial. Şi... da, sunt în Bistriţa bărbaţi care îşi fac manichiura şi se îngrijesc, dacă asta vă întrebaţi. La ultimul nivel se află salonul pentru doamne, cu un design simplu şi elegant. Produsele folosite de „Cârlionţ" sunt din gama Revlon şi Anian, cea din urmă fiind o linie de produse cu ingredient naturale, pe bază de plante, destinate mai ales copiilor.

Salonul practică preţuri accesibile, începând de la 15 lei. Căutaţi salonul „Cârlionţ" pe facebook şi veţi găsi o listă detaliată cu preţuri, în funcţie de complexitatea serviciilor oferite.  Cei care s-au decis deja să-şi  chimbe tunsoarea sau să-şi tundă micuţul, vor găsi salonul pe strada George Coşbuc nr. 3. Aici îi aşteaptă un personal calificat, care să le ofere consiliere, o cafea aromată sau un ceai cald în minisalonul de aşteptare, dar mai ales o grijă deosebită pentru cei mici. „O calitate esenţială a celor care lucrează aici este dragostea pentru copii", spune Alexandra.